Politika o upravljanju s piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki vsebujejo manjše količine informacij, ki jih spletnemu brskalniku pošlje spletno mesto. Te podatke pregledovalnik shrani na računalnik in jih pošlje nazaj spletnemu mestu vsakokrat, ko spletno mesto obiščete.
Povzetek
Shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do podatkov, shranjenih v terminalski opremi naročnika ali uporabnika, je dovoljeno samo pod pogojem, da je naročnik ali uporabnik v to privolil potem, ko je bil predhodno jasno in izčrpno obveščen o upravljavcu in namenih obdelave teh podatkov v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. S to politiko so uporabniki spletene strani www.adenta.si obveščeni o temu, kateri piškotki se na spletni strani shranjujejo, podatke o upravljavcu in namenu obdelave podatkov. Pozivamo vas, da si politiko v celoti preberete, tako da boste razumeli kateri podatki, ki jih puščate na spletni strani se hranijo in kako so uporabljeni.

Uporabnik spletne strani www.adenta.si daje svoje privoljenje, da Zasebna zobna ordinacija AdentA, Andrej Abrahamsberg dr. dent. med., Ob studencu 9, 1000 Ljubljana:
- shranjuje piškotke, ki so pridobljeni v okviru spletne strani www.adenta.si in kateri so podrobneje opredeljeni v nadaljevanju,
- podatke pridobljene v skladu s tem privoljenjem obdeluje zaradi namenov, ki so določeni v nadaljevanju.

Za kaj se piškotki uporabljajo?
Spletno mesto piškotke uporablja za identifikacijo obiskovalcev. Podatki, zbrani s pomočjo piškotkov, pomagajo razumeti obiskovalce spletnega mesta in njihovo krmiljenje po njem. Vsi podatki so anonimni, vendar pa sledijo določenim trendom, kot je tok klikov.

Katere vrste piškotkov uporabljamo?
Piškotke lahko razdelimo v eno od naslednjih kategorij:
- nujno potrebni piškotki,
- piškotki za izboljšanje uporabe,
- piškotki družabnih omrežij.
Na spletni strani www.adenta.si uporabljamo samo nujno potrebne piškotke, ki so nujni za delovanje spletne strani.
Na spletni strani http://www.adenta.si/kontakt.html je tudi omogočen vnos podatkov uporabnika, ki jih aktivno izpolni oz. posreduje upravljalcu. Upravljalec zbira podatke o uporabniku (ime, priimek, elektronski naslov in telefonsko številko) za primer naročanja na zobozdravstvene storitve in obveščanju o posebnih ponudbah upravljalca.
Piškotki za izboljšanje delovanja spletne strani so namenjeni beleženju zgodovine brskanja in uporabe spletne strani. Te skupine piškotkov niso namenjena zbiranju osebnih podatkov o uporabnikih. Teh piškotkov ne uporabljamo.
Nekatere spletne strani vsebujejo orodja, ki so povezana s tretjimi družabnimi mediji kot so Facebook, Twitter, Google+. Ta orodja uporabljajo lastne piškotke. Teh piškotkov ne uporabljamo.

Kako dolgo se piškotki hranijo?
Čas hranjenja piškotkov je odvisna od tega ali gre za »sejne« piškotke ali »trajne« piškotke. »Sejni« piškotki ostanejo shranjeni do zaključka posamezne spletne seje. »Trajni« piškotki ostanejo shranjeni do njenega izteka oz. do takrat, ko pride do njihovega izbrisa.

Lastni piškotki in piškotki tretjih
Lastni piškotki so tiste vrste piškotki, ki pripadajo zobni ordinaciji ADENTA in jih shranjujemo na lastni opremi. Piškotki tretjih so piškotki, ki jih tretji namestijo na vašem brskalniku prek spletne strani, ki je ne obvladuje zobna ordinacija ADENTA.

Kako upravljati s piškotki?
V zvezi z uporabo lastnih piškotkov lahko uporabljate spletni brskalnik na način, da omogočite, onemogočite ali brišete piškotke. Za uporabo navedenih funkcionalnosti sledite navodilom spletnega brskalnika, ki ga uporabljate. V primeru, da boste v brskalniku, ki ga uporabljate onemogočili piškotke, spletna stran www.adenta.si morda ne bo delovala pravilno (za več informacij glej: www.allaboutcookies.org).

Piškotki, ki jih uporablja spletna stran www.adenta.si
V spodnji tabeli so navedeni piškotki, ki so najpogosteje uporabljeni na spletni strani www.adenta.si. Tabela in podrobnosti z uporabljenimi piškotki bo ob spremembah dopolnjena, zato prosimo, da redno preverjate ali je prišlo do sprememb.

Zadnja posodobitev tabele je na dnu dokumenta.

IME PIŠKOTKA

SKUPINA

LASTNI ali PIŠKOTKI TRETJIH

TRAJNI ali SEJNI PIŠKOTKI

NAMEN UPORABE

 PHPSESSID

nujno potreben

www.adenta.si

sejni

ID seje

 cc_necessary

nujno potreben

www.adenta.si

trajni

prikaz obvestila o piškotkih

visid_incap_44731

nujno potreben

www.silktide.com

trajni

Potreben za delovanje obvestila o piškotkih

__utmz

nujno potreben

www.silktide.com

trajni

Izvaja statistiko obiska na strani Silktide

__utma

nujno potreben

www.silktide.com

trajni

Izvaja statistiko obiska na strani Silktide

__atuvc

nujno potreben

www.silktide.com

trajni

Izvaja statistiko obiska na strani Silktide

_ga

nujno potreben

www.google.com

trajni

Omogočajo prikazovanje Google zemljevida

Khcookie

nujno potreben

www.google.si

sejni

Omogočajo prikazovanje Google zemljevida

NID

nujno potreben

www.google.com

trajni

Omogočajo prikazovanje Google zemljevida

SNID

nujno potreben

www.google.com

trajni

Omogočajo prikazovanje Google zemljevida

Zadnja sprememba: 20.08.2013